Begravningen

Även om en begravning präglas av sorg och saknad vill vi att den ska leva kvar som ett vackert minne för alla deltagare. Vi hjälper till med alla förberedelser före, under och efter begravningen
En av flera viktiga detaljer som vi kan ordna är att ta fram tryckta program, så att alla ska kunna följa ceremonin från början till slut. Ett genomarbetat program kan bli värdefullt minne från begravningen, även för de som inte hade tillfälle att komma.

På begravningsdagen

I god tid före begravningen finns vi från begravningsbyrån på plats för att se till att kistan kommer på plats, liksom blommor, dekorationer, program, extraljus mm. När begravningsgästerna anländer ser vi till att de hälsas välkomna, får programblad, anvisas var de ska sitta och informeras om vad som kommer att ske.
Efter begravningen får gästerna hjälp med att ta sig till minnesstunden om en sådan är planerad. Vi ser också till att blommorna läggs ut på graven eller i kransgården. Vid kremationsbegravning ser vi till att kistan förs till krematoriet.

Ett vackert minnesalbum

När begravningen är över sammanställer vi material till ett vackert minnesalbum, där hela begravningen med ceremoniprogram och namn på medverkande finns med. Liksom en förteckning över dem som har hedrat den döde med blommor eller minnesgåvor.